Museum 2

Museum oude ambachten & speelgoed

"Op zoek naar een unieke belevenis? Kom naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld). Dit museum geeft je een unieke kijk in de wereld van toen.…" staat op hun website te lezen. Een uneike belevenis, het is niet teveel gezegd! We zijn daar enkele keren geweest en hebben er onze ogen uit gekeken. En wat er nog extra leuk aan is: veel van het uitgestalde spul mag je gewoon aanraken en in je handen pakken! Hieronder een kleine foto impressie die slechts een fractie weergeeft van wat er te zien is. Die keren dat we er geweest zijn was de tijd eigelijk te kort of zijn we oververzadigd van alle indrukken maar weer huiswaards gekeerd. Er staan heel veel spullen uitgestald, bijvoorbeeld in een winkel, school of werkplaatsomgeving waar je dan gewoon bij kunt. Ook zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten (daarvan geen foto's). Ook staan er verzamelingen die mensen opgeruimd hebben. Regelmatig zijn er thema tentoonstellingen.

 

Drogisterij

 

Kapperszaak

Schooltje

 

Verzameling tangen

Allerlei (hobby)computers. Zit die zeldzame Apple er ook tussen?

 

Bandrecorders. Wat zou er op de banden staan?

 

Kijken mag hier ook met de handen!

 

Uit de tijd dat computervirussen nog niet meekeken wat je typte.

 

Meters, lampen, groepenkasten en nog veel meer in deze winkel.

 

Diorama's.

Privé verzamelingen.

Bijtanken of kwijtraken. Alles kan hier :)

 

Meccano-vlijt. Dit spul staat wel achter glas!

Opdraai auto op Shuco autobaan. Heb ik zelf ook gehad. Helaas hebben de auto's hiervan mijn onderzoeksdrift niet overleeft...

 

Thema tentoonstelling Philips

 

Thema tentoonstelling over alles rond de geboorte in vroeger tijden.

 

Zoals veel musea in deze tijd, is ook dit museum aan veranderingen onderhevig. Niet alleen de thema tentoonstellingen zijn maar tijdelijk. Ook de andere tentoonstellings-ruimtes worden soms aangepast als er andere spullen beschikbaar komen. Het is daarom niet ondenkbaar dat je de dingen die je hierboven op foto's ziet, in het museum niet, of ergens anders, terug vindt.

 

31 jan 2015 bijgewerkt 28 mei 2017

Maak jouw eigen website met JouwWeb