Milieu

Al dat gekrakeel over milieu lijkt alleen maar in het leven geroepen te zijn om ons, de consument, geld uit de zak te kloppen. Eerst was er de zure regen. Recent nog stonden de media vol over reduceren van CO2 uitstoot. Nu is stikstof aan de beurt.

Een overheid die ons stimuleert om zuinig te zijn met energie maar grootverbruikers ervan minder laat betalen omdat dit hun financiële milieu ten goede komt. Dat zal ook wel de reden (geld) zijn dat er steeds meer LED reclameschermen, die ons ertoe aan willen zetten om dingen te kopen die we lang niet altijd nodig hebben, in de openbare ruimte verschijnen. Die dingen gebruiken 24/7 stroom, dragen daarmee bij aan nodeloze CO2 uitstoot, en worden toegestaan door dezelfde overheid die zegt dat we zuinig moeten zijn op het milieu...

Wat te denken van treinen die groener moeten gaan rijden, maar wel heel de dag de binnenverlichting aan hebben. Ook is er een energieverslindend OV-chipnetwerk in bedrijf.

Is kerosine al belast zoals benzine, zo'n 60% per liter?

Er zijn bedrijven die een groen imago willen opbouwen maar tegelijk de meest onzinnige producten op de markt brengen, en ga zo maar door.

Deze rubriek hoop ik de komende tijd te gaan vullen met dit soort zaken.