LED reclameschermen

Met de komst van de energiezuinige LED's hebben ook de mega reclameschermen met wisselende reclames of filmpjes hun intrede gedaan. Hieronder geen filmpjes, maar wel foto's van wat (mega) ledschermen die op steeds meer plaatsen verschijnen. Met dit soort zaken wordt de energie besparing die Led's op kunnen leveren weer teniet gedaan, simpelweg omdat ze op steeds meer plaatsen gebruikt worden en 24uur per dag hun boodschap laten zien. Posterverlichting gaat vaak overdag uit. 

Geen raam naar de buitenkant waar zonlicht doorheen komt, maar een LED scherm wat met een telefoontje moeilijk te fotograferen is.

 

Langs een snelweg zitten op dit gebouw 2 van deze LED reclameschermen.

 

Een Led reclamemast langs dezelfde snelweg.

Nieuwszenders langs de openbare weg.

 

Een redelijk oud kantoorgebouw met een goed leesbaar ledscherm vol in de zon.

Het nieuwe station in Rotterdam: een megalang ledscherm met opnames uit deze stad en een supergroot ledscherm met reclamefilmpjes en amusement.

 

Blijdorp heeft er waarschijnlijk geen moeite mee dat ze op deze manier bijdragen aan de opwarming van de aarde.

 

Één van de twee grote led reclameschermen in Utrecht Centraal. (Ik ben er enkele

weken voor de officiële opening geweest. Misschien zijn er nog wel bij gekomen...)

 

Hoog Catharijne februari 2018: een immens LED reclamescherm in een van de gangen. Hoeveel stroom zou zoiets gebruiken? Een paar jaar later waren we er weer en ik heb me verbaasd over de hoeveelheid en afmetingen van ledschermen die door diverse winkels werden gebruikt om mensen warm te maken voor wat ze waarschijnlijk helemaal niet nodig hebben.

 

Ledschermen als aandachttrekker in een toeristisch Valkenburg. 2 van deze hangen naast de ingang naar de kasteelruine.

Aan de achterkant goed te zien dat het paneel uit 6 schermen bestaat (helaas had ik geen polaroid filter op mijn camera om de weerspiegeling weg te krijgen).

Stikker achter op zo'n scherm. 2x6 schermen á 320W = 3840Watt. En dat waarschijnlijk 24uur per dag, of gaan ze 's nachts uit?

Hieronder nog wat schermen langs de weg. Gefotografeerd vanuit een rijdende auto. Het worden er steeds meer. En wij moeten bewust met elektriciteit omgaan...

Zo'n ledscherm vindt ik dan weer wel zinvol.

 24 jan 2015, bijgewerkt  13 aug 2020