Vreemd...

Olie wordt opgepompt en gas komt zo uit de grond omhoog. Di infrastructuur om dit naar de plaats te krijgen waar het wordt gebruikt ligt er. Het land waar het spul vandaan komt gaat de prijs verhogen. Logisch, maar niet leuk, dat de eindgebruiker meer moet betalen. Maar hoe komt het dat de maatschappijen die dit spul bij de consument brengen nog meer winst maken? Waarom een opslag in procenten op de inkoopprijs en niet in centen?

 

We horen allemaal van microplastics en dat ze waarschijnlijk ongezond zijn voor ons. Maar toch schrapen we iedere dag de boter voor onze boterham uit een plastic kuipje.

 

Half Nederland lijkt zich te storen aan het uiterlijk van Zwarte Piet mede omdat dit terug zou verwijzen naar een periode van onderdrukking van de gekleurde medemens. Er worden zelfs processen gevoerd om de Sinterklaas traditie de nek om te kunnen draaien. Vanuit Amerika is Halloween overgewaaid naar Nederland en wordt steeds meer omarmd. Een 'feest' waarin marteling en dood worden gepromoot. Dit is geen probleem...

 

Er worden honderden internetradio's aangeboden waarmee plenty wereldwijde radiostations te beluisteren zijn. Maar als een service provider, zoals Reciva, ermee stopt kunnen deze radio's de recyclebak in terwijl er aan de hardware niks mankeert en ze nog jaren mee zouden kunnen.

 

Als je in een zeer ver verleden met de trein wilde gaan kocht je bij een loket op het station een kartonnen kaartje voor heel de rit van station van vertrek tot station van aankomst. Er kwamen meerdere vervoerders op het spoor. De mensen achter het loket werden te duur en er kwamen kaartjesautomaten op ieder station. Nog steeds kon je met het daar gekochte kaartje zonder problemen van A naar B. Toen bedacht iemand een Ov-chipkaart. Er werd een heel computernetwerk met paaltjes op de stations aangelegd en je moet inchecken bij vertrek en uitchecken bij aankomst. Maar in deze tijd van automatisering is het niet mogelijk om dat, zoals in het verleden, per treinrit te doen. Nu moet het per vervoerder gebeuren. Als je met het OV wilt reizen kun je een, al dan niet anonieme, Ov-chipkaart aanschaffen of een eenmalige chipkaart. De eerste moet je opladen met een minimum bedrag anders kun je niet inchecken. Bij de eenmalige kaart komt er 1,- Euro op de ritprijs. Wie wordt daar beter van? Op de Ov-chipkaart moet altijd een minimum bedrag staan anders kun je niet inchecken. Als je het restbedrag er af wilt hebben betaal je behandelingskosten. Het papieren kaartje was een stukje dik papier en wat inkt. De Ov-chipkaart een bedrukte kaart met daarin elektronica. Er is een heel computernetwerk voor aangelegd met oplaadpunten, in/uitceckpaaltjes en poortjes. Welk kaartsysteem belast het milieu het mist? En wat kost dit in vergelijking met de vroegere loketmensen en latere kaartautomaten die er ook nog steeds zijn maar nu voor de 'papieren' chipkaart?

 

Besnijdenis om religieuze reden is fout maar een borstvergroting om cosmetische reden is OK...

 

Om mensen milieubewust te maken is de milieubelasting ingevoerd. Je zou verwachten dat meer verbruiken meer belasting kost. Niet dus. Ga je met je elektra of gasverbruik een bepaalde grens over, betaal je minder in plaats van meer.

 

Amerikanen besteden miljarden (in 2016 een budget van >1200 miljard Euro) aan onderzoek naar buitenaards leven. Als dit geld besteed zou worden aan het verbeteren van leefomstandigheden voor alle aardbewoners, hoe zou de wereld er dan uit zien?

 

Op het werk ben je verplicht gehoorbescherming te dragen als het geluidsniveau 85dBa te boven gaat. In discotheken en op popfestivals wordt deze waarde meestal ruim overschreden met gehoorschade voor de aanwezigen, ook personeel, als gevolg. Daar wordt niks van gezegd. Maar wel is roken verboden omdat anderen dan rook kunnen inademen wat hun gezondheid kan schaden.

 

Je weggedrag moet zodanig zijn dat je geen gevaar of hinder veroorzaakt voor mede weggebruikers. Als een groep mensen ontevreden is over de gang van zake gaan ze op de snelweg een langzaam actie houden. Dat mag dan weer wel...?

 

Een vrouw vermoordt haar baby's net nadat ze geboren zijn en de wereld staat op z'n kop. Had ze dit gedaan enkele weken voordat ze geboren waren, had er geen haan naar gekraaid! (Over een aantal jaren zal men dit waarschijnlijk postnatale abortus o.i.d. gaan noemen en kan het onder die naam wel, of vindt men het lastig dat een kind met een aangeboren handicap zijn leven lang afhankelijk blijft van de zorg van anderen en noemt men het euthanasie en is het ook legaal.)

 

Noem moord euthanasie en het is legaal.

 

Zakken snoep en blikjes drank worden soms kilometers meegenomen en daarna geconsumeerd. Als het daarna snoepzakken en drankblikjes geworden zijn, zijn ze plotseling zo zwaar of groot dat meenemen naar een prullenbak niet meer mogelijk is.

 

Een provider mag geen gefilterd internet aanbieden, zelfs niet op verzoek, want daarmee gaat ze in tegen de regels van vrij internet. Als de overheid of een artiestenclub menen dat er bepaalde regels overtreden worden, moeten sites wel geblokkeerd worden.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb