Koffie machines

Mijn vrouw kreeg van de familie op haar verjaardag, als vervanger van de Senseo machine, een koffie machine die werkt met cups.

De cup machines blijken er in twee uitvoeringen te zijn: met aluminium cups en met kunststof cups. Deze werkt met kunststof koffiecups. Het is een leuk idee om op die manier diverse smaken aan te bieden maar milieuvriendelijk vind ik dit niet. In de aloude filtermachine was een papieren filter nodig en daar kon je dan naar wens de hoeveelheid koffie in doen die je nodig achtte. Veel koffie en weinig water voor een sterk bakkie. Of veel koffie en veel water als je meer kopjes wilt vullen. Het gebruikte filter kan bij het GFT afval. Koffie zetten met een Senseo is enigszins vergelijkbaar. Daar is de koffie al voorverpakt in een koffiepad van filterpapier die na gebruik ook bij het GFT afval kan.

De cup machines vind ik een heel ander verhaal. Daar is de koffie ook voorverpakt, net als bij de Senseo. Maar die verpakking is een of andere soort kunststof of metaal. Ook zit er nog een afdekfolie op om de koffie in de cup te houden. Na gebruik kan deze niet bij het GFT afval maar moet deze bij het gewone afval. Ook vraag ik me af hoeveel CO2 en andere troep er vrij komt bij de productie van deze bedrukte cups...

 

15 mrt 2018 laatst bewerkt 22 juni 2021

Maak jouw eigen website met JouwWeb